vineri, 5 iulie 2013

Luni



Azi e luni pentru tine...vei spune "ce zi ingrozitoare! "

Uite, iti propun ceva ! Nu iti va lua mult, decat cateva minute sa descoperi cu ajutorul meu, sper, o alta interpretare a zilei de luni si nu numai.

Cred ca ziua de luni trebuie primita ca o zi de rasplata pentru tine. De ce ? Pentru simplul fapt ca traiesti si in tine traieste o mare de amintiri si de trairi pe care in continuare vrei sa le patrunzi...

Atunci cand te afli  intr-un loc, este suficient sa nu te grabesti sa vrei sa fi in alta parte pentru ca te poti doar transpune. Daca reusesti sa gonesti clipele in care mintea ta o ia razna de oboseala e important sa te gandesti ca esti in viata. Tu ai lumina zilei care nu trebuie s-o acoperi cu haina de pe tine, ci trebuie s-o faci sa straluceasca prin tine.

 Ziua de luni nu este o cursa contra cronometru in care transpiri si lesini de oboseala, ci este o continuitate, o curgere, pentru ca tu esti format din apa, acea apa care spala, care dizolva, care stocheaza informatia vie, apa care formeaza viata si adaposteste atatea actiuni pe care tu le intreprinzi.



De la apa avem atat de multe lucruri de invatat, ea curge, nu se grabeste niciodata, ea este atat de multa incat nu se agita. 

Marea chiar si atunci cand sunt valuri mari la suprafata si galagie, stie ca in adancuri ea e linistita, caci e mare si puternica, sa se agite toata cat e ea de mare doar la cateva valuri de suprafata ar fi inutil... :) 

Tu esti apa !Spune asta in fiecare zi din viata ta, in fiecare dimineata ofera-i apa persoanei pe care o iubesti, parintiilor, persoanelor care fac parte din viata ta si nu numai, de cate ori inghiti cafeaua din cana ta dimineata, de cate ori te simti invins. De cate ori respiri mai greu la servici, sa te gandesti ca mintea si inima ta se afla pe un tarm indepartat, a unei mari cu adancuri linistitoare. Tu stai pe tarm si te incarci cu toata energia de care ai nevoie si pe care garantat ti-o va oferi privelistea, iar cerul...

Cerul e de un albastru imaculat, el doar asteapta sa-l privesti, deschide-ti cu adevarat ochii, posibil sa ai numai viata asta de trait, se spune ca dupa viata nu mai e nimic, e ca si clipa dinaintea nasterii tale, adica nimic !

Stiai ca doar apa poate sa mute muntii de la locul lor si sa-i acopere? Fii apa pentru ca apa e puternica si inteleapta, apa are culoarea cerului senin, nu e incolora, in catitati mari ea devine invincibila si albastra. :)


Ce incerc sa iti explic eu tie e ca putem visa si ca orice clipa are valoarea ei indiferent cum e ea, ca tu esti apa care zilnic iti inspira existenta de a deveni un om si mai bun decat este.  
Din rautate, invidie si mandrie si frustare nu se naste nimic bun. Nu incerca sa te justifici, lipsa iubirii, optimismului si a bunatatii din sufletul tau nu se justifica, indiferent de scop.

Te gandesti la picatura de transpiratie care tocmai s-a prelins pe sub camasa sau te gandesti la briza racoroasa de la malul marii ?

Daca intelegi ca frumosul poate sa fie in fiecare zi a vietii tale, in toate acele momentele dificile, ai sa gasesti in tine ceea ce esti dar sunt forma de: mult mai frumos ! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII: