luni, 8 iunie 2009

Cantecul naturii si al vietii

------------------------------------------------------------------------------------------------
Dintotdeauna m-a fascinat cultura indienilor iar pe cei care inca nu stiu prea multe despre aceste spirite cu adevarat libere, am sa va conving pentru ce anume merita toata admiratia din lume.
Pai cum altfel decat admirativ poti privi o comunitate care traieste in relatie perfecta cu natura de sute de ani?! Considerandu-se niste descendenti ale unor animale cum ar fi: bizonul, ursul, vulturul si cerbul nu numai ca respecta tot ceea ce foloseste de la acestia insa cand omoara un animal isi cer iertare si se roaga la sufletul animalului doborat sa ii imprumute din calitatile sale; privirea patrunzatoare si agilitatea daca este vultur, viteza si agerimea daca este urs Grizzly si puterea in cazul unui bizon. Acum ati inteles si simbolul penei de vultur ce semnifica pentru ei.
Dupa sosirea omului alb pe pamanturile unde isi duceau ei existenta a inceput un adevarat razboi si un mod de viata totodata.
In aceasta goana dupa pamant si avere a omului alb, viata traditioanala a indianului din pacate s-a schimbat definitiv...
"Cum puteti cuceri caldura pamantului dar mai ales cerul infinit ? Cum puteti pune stapanire pe prospetimea aerului pe care il respiram dimineata, dar mai ales pe Soarele ce se oglindeste in apa ? Facem si noi parte din aceasta Terra iar Terra face parte din noi. Noi stim un singur lucru: Acest pamant nu apartine omului iar ce se va descoperi in curand si pentru omul alb este ca Dumnezeul nostru este egal Dumnezeului vostru."
(cam asa mi-am imaginat ca ar vrea sa transmita un indian. )


2 comentarii:

  1. Dumnezeule cat de mult imi plac indienii!
    Si mi mi-au placut din totdeauna.
    Si asa va ramane mereu.
    Au ceva al lor..ceva ce-i face speciali.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact. Ma bucur sa aflu ca privim in aceeasi directie. :) Mersi pentru comentariu si pentru timpul acordat. :)

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII: