joi, 26 ianuarie 2012

Cu genunchii juliti...



Totul a inceput intr-o zi in care clopotei bateau in surdina in asa fel incat auzirea lor ne-au facut sa ne ascultam dincolo de ei.
Busolei nu-i face placere sa se joace dar ii place gravitatea jocului, seriozitatea lui ! Sa fie acolo cu implicare ei in exces pentru ca " doar pe jumatate " nu e o solutie. Ea vrea totul ! Sa fie prea mult nicidecum prea putin. E doar alegerea ei sa traiasca ca un intreg intr-un glob de sticla sau doar pe jumatate in magazinul universal. Vrea o directia bine delimitata. O existenta in care sa traiasca totul pe o carte, sa joace insasi viata!

Vrea regele !
Hai sa ne lustruim lentilele cu roca cea mai dura, aseaza-te pe tronul tau. Uite ! Acesta e timpul nostru. Suntem in interiorul unui glob de sticla care are margini si le are exacte. Acum si aici ! Strange-ti leii de pe rezamatoarele tronului cu privirea lor incercanata de cafea si arata-le ce inseamna altruismul prin fumul gros de tigara! Receptivitatea clincului si expresivitatea clopotelor transparente din jurul tau iti sunt asul din maneca , rasul tau de rege doar startul pentru ele ! Esti mecanismul care transforma statui in miscare si clopote in static.

Jocul a-nceput!



Atatea clopote ti-au trecut pragul, pe care le-ai asociat cu pinguini dragalasi dresati sa aplaude, mere ce atarna prin copaci gata sa cada, un sarpe pe o creanga, un calau prin preajma si gramezi cu scrum de tigara aliniate.
Deschinzand gura , leii tai te tradeaza. Imprastie clopotele transparente spargandu-le de glob in mii de bucati, intr-o alta dimensiune. Imaginatia unui rege nu lamureste o confuzie ci mai mult o adanceste. Isi hraneste leii doar cu ce a ramas in globul de sticla, cu acel necunoscut ce a ramas intreg... In acesta camera leii-statuie au aflat ca nu mai sunt statui pe un tron si sar in fata regelui.
In globul de sticla, in spatiul lui, regele primeste doua lovituri de busola peste obraz. Leii vor incerca sa-l ajute, il vor dresa si vor incerca sa-l scoata din acest joc. El insa nu poate sa de-a inapoi, e doar un om cu capul plecat ce cade pe statui si cioburi de clopote, ramanand cu genunchii juliti.
A invins !

Totul incepe cand ne trezim dimineata, ne amestecam unii cu altii, ne imbracam unii ca altii, ca mai apoi sa vina noaptea ca sa putem visa si va mai trece un timp, mai tarziu decat niciodata, atunci cand ne vom intalni....



Ai adormit asteptarea,
Si ai gonit amanarea.
Marea iti apartine,
Respira asemenea tie...

semnat : Busola...








Un comentariu:

  1. Mereu mi-am pus intrebarea ce se intampla cu regina cand regele moare? Fiecare dintre noi suntem proprii nostrii regi aruncati in jocul nemilos numit viata, patratica cu patratica trebuie sa o cucerim, cu lei, tigrii si pisici

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII: