marți, 26 mai 2009

Ultimul care pleaca, stinge lumina.



E greu sa traiesti intr-o tara in care nu exista prea multe perspective, pana si invatamantul este subred. Cine mai crede in dreptate cand justitia este la pamant si nici in ziua de azi cei de la putere care au furat nu au fost judecati si continua sa fure ca doar mai este de furat din patria noastra draga. Ce mai conteaza ca in punctele turistice din toata tara nu exista toalete publice sau exista sub forma unui focar de infectie. Iasa strainul din autocar si n-are unde sa isi faca treburile, ii invitam in tufe? sau trebuie sa le spunem gratios ca trebuie sa apeleze la cumpararea unui cafele din cel mai apropiat locat pentru a avea trecere la toaleta.
Sa nu mai spunem de faptul ca toata lumea stie ca in Romania sunt cele mai mici salarii din Europa. Sanatatea? e aproape la pamant, pensionarii nu mai au putere, ei sunt cei mai afectati dar ei mai pot sa-si refaca viata totusi insa pe lumea de dincolo. Tineretul locuieste la mamica si taticu si cersesc la mila angajatorului. Termina o facultate si ce fac cu diploma si cu ce a invatat acolo? se cere experienta peste tot unde te duci sa te angajezi, nici macar nu-ti da posibilitatea s-o acumulezi. Vrei sa-ti cumperi o locuinta, te ingropi pana la moarte in rate si tot nu ajungi s-o achiti.. aa si asta daca primesti creditul ipotecar, daca indeplinesti conditiile bancilor.
De unde vine stresul romanului ? Din lipsa banului. Atatea si atatea crime si talharii, cei saraci sunt condamnati la saracie iar cei bogati devin si mai bogati, toata lumea stie de ce.
Presa promoveaza patzachinele, analfabetele si scandalul in nici un caz olimpicii, premiantii si persoanele morale. As putea scrie pana as umple tot blogul despre acest subiect insa mi-e teama ca o fac degeaba, nu vreau sa incurajez plecarea in strainatate si nici sa demoralizez pe nimeni, am vrut doar sa constientizati adevarul sau realitatea despre tara in care traim...

Sa stinga lumina ultimul care pleaca...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII: