miercuri, 30 iunie 2010

Dependenta electronica !

Electronicele au ajuns sa conduca lumea si tot mai multe familii au de suferit pentru asta! Nu mai stam unii cu altii in interiorul familiei, cu toate ca toti membrii familiei sunt acolo, fiecare este retras in spatiul lui, lasandu-se furat de calculator, televizor sau telefon. Fiecare traieste separat, in lumea lui, bucurandu-se de dependenta aparatelor.
Trag un semnal de alarma  tuturor celor care ies tot mai rar in natura, nu mai fac miscare, duc punga de gunoi cu masina, nu citesc o carte, nu merg la un spectacol, film sau teatru pentru ca, e mai comoda canapeaua de acasa si avem atatea butoane intr-o telecomanda... Nu ne mai vizitam prietenii sau rudele decat  daca avem nevoie de ceva sau atunci cand e vreo sarbatoare.
Dependenta electronica nu duce la armonizarea relatiilor ci la racirea lor. 
Renuntarea treptata la ele va reusi sa ne  apropie unul de celalalt. Face-ti o mica demontratie.

Obiceiurile proaste pot distruge lucrurile frumoase.

Imaginati-va un om care a stat toata viata lui la inchisoare, in momentul in care iasa de acolo nu stie cum sa traiasca in afara ei si se gandeste cu melancolie la zilele pe care le-a petrecut inchis, ajungand sa comita din nou o infractiune pentru a-si asigura un loc, in lumea in care se simte confortabil si anume  locul din care tocmai a fost eliberat.
De ce se intampla asta? 

Functionam asemenea unui calculator si marele avantaj e ca putem sa alegem ce programe vrem sa ne instaleze  " softul " propriei persoane. Programele proaste sunt obiceiurile noastre mai putin sanatoase care actioneaza ca niste  " virusi ", dar incet si sigur ne ajuta sa ne defectam si sa nu mai functionam normal. Tot noi avem si  " antivirusul " prin programe bune.
Puterea deciziei este la noi.
 Alegem ce ne face rau sau ce ne face bine ?

Cu ce oare putem inlocui elecronicele? Hai sa incepem prin a nu mai neglija familia, sa mancam mai des impreuna, sa ne povestim ce ni s-a intamplat in ziua ce s-a scurs.

Hai sa traim viata , nu sa o mimam...

Ati facut multe eforturi si ati descoperit ca nu se mai poate face nimic pentru a imbunatatii lucrurile? Nu va intristati, nu puteti sa ganditi si in locul celuilalt, aveti rabdare, o vei cladi pe a voastra in curand si cu siguranta lucrurile vor fi altfel.


Putem ramane niste roboti care fac la infinit aceleasi lucruri !
Decizia ne apartine!







2 comentarii:

  1. ce sa zic decat ca iarasi, mi se pare interesant ca iti pui problemele astea, tu care mai putin sau chiar deloc ai prins viata de dinainte...cand nu erau calculatoare si cand oamenii comunicau altfel, prin scrisori, se intalneau mai mult...dar trebuie pastrat un echilibru...trebuie sa ne adaptam vremurilor dar nu trebuie sa devenim sclavii mijloacelor moderne de azi asa precum bine spui

    edi b.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar mare dreptate ai, cu cat inaintam in stiinta cu atat suntem mai inculti, nu mai stim calcula "din creion" avem un calculator la telefonul mobil, nu mai stim sa scriem cu diacritice... si totusi in unele cazuri tehnologia ne ajuta foarte mult.
    Trebuie sa nu uitam ca suntem oameni si noi am creat utilajele-masina, sa ne aducem aminte ca cei din imprejurul nostru au suflet nu sunt parti mecanice si/sau electronice , oamenii au nevoie de atentie, de vorbe, de mangaiere....
    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII: