luni, 19 septembrie 2011

Vino, fa-ti viata un vis !!!


Privesti o femeie ce danseaza in fata ta intr-un cearsaf imens, se invarte razand in camera ta si iti spune ca nu se va impiedica indiferent cati pasi va face cu el, apoi iti aduce o moneda si cere s-o privesti in ochi pentru zece secunde. Iti deschide larg ferestrele si totusi iti spune fara cuvinte ca nu ai motive sa te grabesti dar clopotul Bisericii se aude in departare, deschizi ochii si realizezi ca totul a fost doar un vis.

E duminica. Cu telefonul inchis vei incerca sa dai un sens acestei zile. In aceasta zi racoroasa de sfarsit de septembrie, tu iti vei elibera sufletul si vei fii asemenea unui pescarus.
Vei lua jumatate de kilogram de peste iar dupa ce l-ai spalat bine in apa rece ca marea,  il vei pune intr-o tava. Vei lua o lamaie si o vei taia bucatele subtiri apoi pe melodia asta: http://www.youtube.com/watch?v=UMzD_0G1LI4&feature=player_embedded  vei strecura acele bucati de lamaie deasupra pestelui dar si jur-imprejurul sau. Vei lua ulei si vei trasa cateva linii cu el iar apoi vei presara putin piper si sare, pentru ca intotdeauna putin condiment nu strica! Mai pui cateva frunze uscate de dafin in tava , gandindu-te la frunzele de toamna, la acel spectacol. Iar pentru putina culoare taie separat marunt, foarte marunt niste patrunjel cu cimbru, salvie dar nu in ultimul rand rozmarin. Cand ai pus atata suflet in asta, vei mai taia in cubulete un cartof si un morcov, impinge usor tava in cuptorul fierbinte pentru circa 30-35 de minute la o temperatura de 200 grade si te vei gandi,( asteptand sa fie gata), la noptiile fierbinti de vara. Fa toate astea cu multa iubire si vei da oricand un prim salut amintirii cu un pahar de vin! Zambeste daca ti-a iesit mancarea si dupa prima inghititura , gusta sarea de pe buzele tale gandindu-te la un sarut a femeii din vis pe care o astepti in viata ta. Cheers!

Cealalta jumatate de kilogram de peste o va pregati altcineva! :)

Sa ai pofta mare !!!

2 comentarii:

COMENTARII: