miercuri, 30 ianuarie 2008

fara politica strutului..


Indragostirea este o experienta,este milisecunda corpului care vibreaza in acelasi ritm cu cea a sufletului... care are tendinta constienta de ''a-ti da aripi''!
Cu toti am ajuns in pragul acesta si stim ca odata cu indragostirea totul devine mai intens traind momente de euforie si gratie.. lumea devine mai frumoasa si oamenii sunt mai simpatici. Ne simtim atat de bine cu celalalt incat ''credem'' ca am ajuns la portiile Raiului..

Totul in regula pana aici...


..Inceputul iubirii:

Inconstient,persoana iubita devine un simbol al mamei pentru sugar.Iar faptul ca ne-am indragostit e o repetitie, prima dragoste nu este la varsta adulta, pentru ca dragostea bebelusului pentru mama lui reprezinta prima iubire de la care ''asteapta totul'', asa cum mai tarziu in stari de dragoste extrema, vom astepta si noi ''totul'' de la celalalt, in absenta caruia viata nu mai merita traita..Dar ce se intampla la disparitia ''iluziilor'' ?
Descoperim ca persoana atat de dorita si in care am investit atat de mult pe plan afectiv dar si pe plan material, nu corespunde imaginii pe care ne-am construit-o despre ea si o privim in alt mod, acest lucru marcheaza prima ''criza'' a celor doi implicati.

Tinand cont de faptul ca adevaratul ''organ'' al iubirii nu este nici inima, nici sexul, ci imaginatia: ea ne ofera dorinta, ne inspira entuziasm si pasiune! Putem fi indragostiti de o persoana pe care credem ca o cunostem bine, dar pe care nu o intelegem foarte bine. Apoi cu timpul constatam, ca celalalt nu este chiar asa cum ne-am imaginat noi ca este si mai ales ca el nu pare a se ridica la nivelul asteptarilor noastre... si asa ajungem sa credem ca a devenit un obstacol in calea dezvoltarii si impunerii noastre. In momentul in care nu te simti in largul tau nu gasesti alta solutie pentru a te proteja decat sa renunti la tot.

Socul iubirii: cu totii avem tendinta de a purta ''ochelari de cal'' si sa nu vedem decat calitatiile persoanei alese, gandind asa spre ideal` suntem de parere ca au disparut problemele noastre, insa ne pregatim incet si sigur de dezamagire...

Primele intalniri..ohhh!! Super senzuale.Traiesc intr-o lume formata care ii determina sa accepte tot ce vine de la celalalt.. daca totul e roz si frumos la inceput apoi intervine socul realului,deziluzia! Apoi spunem: Te-ai schimbat!

Nu, partenerul nu s-a schimbat numai ca noi nu am stiut sa-l vedem cu trebuie!

Relatia de dragoste incepe sa existe numai in clipa in care cei doi se hotarasc sa-si asume diferentele si sa mearga mai departe construind o realitate prin respectarea libertatii celuilalt iar pentru a avea o relatie sanatoasa cu succes trebuie sa stim sa daruim si sa primim la momentul potrivit, sa cerem si sa refuzam cu masura si sa invatam sa pierdem o dragoste imposibila!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII: